Ciasto kasztanowe
Podobno same kasztany najlepiej smakują w Paryżu na placu Pigalle. Wprawdzie kasztan to owoc jesieni ale dostałam kilogram mąki z tego właśnie owocu i postanowiłam czym prędzej ją wykorzystać. Tak upiekłam ciasto kasztanowe. W smaku wyszło delikatne i lekko słodkie. Dużą zaletą tego ciasta jest to, że nie zawiera glutenu i śmiało mogą go jeść osoby uczulone.
Składniki:
- 450 g mąki kasztanowej
- 150 g jogurtu naturalnego
- 85 g cukru kryształu
- 1 łyżka miodu
- 120 g oleju
- 3 jajka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka drożdży rozrobionych w 1 łyżce jogurtu naturalnego
- 3-4 szt. jabłek Szara Reneta
Przygotowanie:
Wszystkie składniki (prócz jabłek) włóż do naczynia i połącz mikserem na gładką i jednolitą masę. Na sam koniec dodaj pokrojone w plasterki jabłka. Piecz w 180 st. C przez 45 minut.
0
from
1
Review
trzeba będzie zrobić bo to moje smaki