Mini pączki z waniliowego serka homogenizowanego

Bardzo smaczne, szybkie i łatwe do wykonania mini pączki na bazie homogenizowanego serka waniliowego zaczerpnęłam z bloga „Wypiecz Wymaluj”. W swoim składzie nie zawierają cukru.
Można je jeść na wiele sposobów np. sout’e lub cukrem pudrem. Moim faworytem jest posypka z cukrem pudrem z dodatkiem cynamonu, tak jak proponuje autorka wspomnianego bloga. Gorąco polecam 🙂

mini_paczki_2

mini_paczki_4

Składniki:

Na pączki:

  • 300 g serka homogenizowanego waniliowego
  • 3 jajka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
  • 3/4 litra oleju do głębokiego smażenia

Posypka:

  • 100 g cukru pudru
  • 2 łyżeczki cynamonu

 

Przygotowanie:

Serek roztrzep z jajkami za pomocą rózgi kuchennej, a następnie dodaj przesianą przez sito mąkę, proszek do pieczenia i sól. Połącz wszystkie składniki tak aby powstała jednolita masa.

Za pomocą łyżeczki namoczonej wcześniej w tłuszczu nakładaj porcje ciasta na rozgrzany olej. Smaż je na złoty kolor i gotowe odkładaj na serwetki w celu odsączenia. Cieplutkie obtaczaj w samym cukrze pudrze bądź z dodatkiem cynamonu.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *