Proste i szybkie przepisy kulinarne

Przepis na leczo

UDOSTĘPNIJ
/ 871 0

Leczo ze świeżych warzyw z dodatkiem smacznej kiełbaski jest tym co z Panią domu lubimy najbardziej. Tym bardziej kiedy jest sezon na takie warzywa jak np. cukinia. Mamy nadzieję, że przedstawiony przepis posmakuje Wam równie bardzo jak nam.

przepis na leczo

Składniki:

  • 2 cebule
  • 2 średnie czerwone papryki
  • 300 g kiełbasy (my wykorzystaliśmy podwawelską)
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • 1kg cukinii
  • 500 ml gorącej wody
  • 2 pomidory

Przygotowanie:

Pokrojoną w kostkę cebulę wrzuć na rozgrzaną oliwę z oliwek smażąc do zeszklenia się. Dodaj do niej pokrojoną w kostkę kiełbasę i paprykę (po wcześniejszym umyciu i usunięciu gniazd nasiennych). Całość smaż na średnim ogniu pamiętając o częstym mieszaniu tab aby nic nie przywarło. Kiedy papryka będzie pół twarda dodaj cukinię oraz dolej gorącej wody. Leczo dopraw solą i pieprzem i duś do momentu kiedy cukinia będzie miękka. Na koniec dodaj wcześniej sparzone, obrane ze skórki i pokrojone na drobne kawałki pomidory. Duś jeszcze 7-10 minut mieszając od czasu do czasu.

Zostaw komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany