Burgery
Wzbogać swoją kuchnię o domowej roboty burgery
Od niedawna stały się modne wszelkiego rodzaju food trucki serwujące burgery. Ich pojawienie się miało korzystny wpływ na ich ogólne zainteresowanie jak i popyt. Obecnie kiedy wyjdziesz na miasto możesz zjeść dosłownie każdego rodzaju burger. Cheeseburger czy tradycyjny burger z wysokiej jakości wołowiną – to tylko podstawowa paleta propozycji dostępna na wyciągnięcie ręki. Wiemy, że najprostszym rozwiązaniem jest wyjście na burgera na miasto ale zachęcamy was do przygotowania ich w domu. Nie jest to trudne.
Jak już znajdziecie odrobinę czasu i chęci zachęcamy do eksperymentowania z tym niezwykle smacznym „fast foodem”. Prócz tych tradycyjnych burgerów które kochamy, polecamy również ich wegetariańskie odmiany. Tak wiemy, że może to brzmieć dziwnie ale wierzcie, że nie odstają one smakiem od ich mięsnego odpowiednika. Eksperymentujecie poprzez próby z dodawaniem nowych składników np. burger z burakiem czy oscypkiem są rewelacyjne. Możecie też śmiało zastępować sprawdzoną wołowinę np. mięsem z kurczaka bądź kotlecikami wykonanymi z różnego rodzaju kasz. Przed wami dużo do odkrycia i pamiętajcie, że najlepsze są domowe burgery.
Burger wegetariański
Burger wegetariański na bazie płatków owsianych, dyni i marchewki jest doskonałą alternatywą dla przepisu na klasyczne burgery.
Burger z kurczakiem z sałatką coleslaw i fenkułem
Burgery z kurczaka z dodatkami w postaci sałatki coleslaw i fenkułem można śmiało określić jako zdrową i mniej kaloryczną odmianę burgerów.