Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami
Kolejna odsłona dorsza na naszym blogu. Tym razem filet z dorsza w formie zapiekanej w piekarniku z dodatkiem masła czosnkowego i brokułami. Potrawa należy do dań lekkich dzięki czemu stanowi świetną propozycję na letnie danie obiadowe.
Składniki:
- Filet z dorsza- 400 g
- Masło- 50 g
- Czosnek 2-3 ząbki
- Brokuł 20 dag
- Sok z cytryny
- Sól, pieprz
- Folia aluminiowa
Przygotowanie:
Masło utrzyj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brokuła ugotuj do miękkości. Dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, a na koniec natrzyj masłem czosnkowym. Rybę wraz z brokułem zawiń w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 º C. Piecz około 25 minut. Gotową rybę podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami lub kaszą kuskus.
No Reviews
Dodaj komentarz