Kasza jaglana z jabłkami
Dziś proponujemy przepis na zdrową i smaczną przekąskę. Kasza jaglana z jabłkami jest potrawą bardzo zdrową, dietetyczną i dodatkowo sycącą.
Składniki:
- 1,2 l wody
- 1,5 szklanki kaszy jaglanej
- 4 kwaśne jabłka
- Cynamon
- Cukier- 6 łyżeczek
- Orzechy włoskie- 3 łyżeczki
- Orzechy laskowe- 3 łyżeczki
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przepłucz kilka razy gorącą wodą tak aby nie była gorzka. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotuj i dodaj do niej kaszę. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut. Po pierwszych 10 minutach dodaj przygotowane jabłka. Przy 20 minucie wstaw kasze pod pierzynę i trzymaj ją jeszcze przez kolejne 20 minut. Gdy będzie już miękka dodaj cynamon i drobno posiekane orzechy.
No Reviews
Dodaj komentarz