Porady kulinarne
Doskonałe porady kulinarne – koniec problemów w kuchni.
W kuchni zawsze pojawiają się jakieś pytania. Ile dodać wody? Ile wsypać mąki? Jaki ser do sernika będzie najlepszy? Pytań, z którymi borykamy się z dnia na dzień jest cała masa. Trudniej natomiast znaleźć dobrą odpowiedź. My kiedy mieliśmy problemy w kuchni zwracaliśmy się po odpowiedź do rodziców lub dziadków. Polecamy wszystkim radzenie się starszych w sprawach kuchennych :). Natomiast jeżeli nie macie takiej możliwości to my chętnie posłużymy radą. Specjalnie po to utworzyliśmy dział „Porady kulinarne” gdzie będziemy publikować nasze dotychczas znalezione wskazówki i wszelkiego rodzaju lifehacki. Od teraz kiedy zastanowicie się jakiego sera powinniście użyć aby upiec idealny sernik to my będziemy czekać z odpowiedzią.
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu Z tego wpisu dowiesz się: Jak przygotować syrop z kwiatów czarnego bzu? Poznasz korzyści z picia syropu z czarnego bzu. Dowiesz się ja
Kasza gryczana – co warto o niej wiedzieć?
Kasza gryczana to niewątpliwie jedna z najbardziej lubianych i popularnych kasz. Często stanowi dodatek do drugiego dania lub jest jej głównym składnikiem jak np. w przypadku
Koper włoski
Koper włoski (potocznie nazywany „Fenkuł” lub „Finokio”) jest bardzo docenianym przez wielu kucharzy na świecie warzywem, niestety w Polsce jego stosowan
Jak przygotować ryż do sushi?
Wielokrotnie znajomi pytali nas jak gotujemy ryż do sushi i jak wygląda jego przygotowanie. Chcąc im pomóc postanowiliśmy umieścić nasz poradnik na blogu, z którego nie tyl