Przetwory
Przetwory wg. babcinych przepisów
Syrop z kwiatów czarnego bzu
Przepis na syrop z kwiatów czarnego bzu Z tego wpisu dowiesz się: Jak przygotować syrop z kwiatów czarnego bzu? Poznasz korzyści z picia syropu z czarnego bzu. Dowiesz się ja
Pasta z pieczonej papryki
Pasta z pieczonej papryki doskonale sprawdzi się jako dodatek na śniadanie oraz do makaronu.
Nutella kokosowa
Często słyszymy „Naleśniki z Nutellą”. Uwielbiają je dzieci oraz dorośli. W przypadku kokosowej wersji tego znanego kremu pomimo iż nadal można uznać go jako n
Cukier różany
Dzika róża w postaci cukru różanego może stanowić świetny dodatek do herbaty, kawy oraz ciast. Dzięki swojemu szerokiemu zastosowaniu jest doskonałą ozdobą nie tylko ogr
Szparagi w oliwie
Sezon na szparagi w pełni. Na rynku dostępne są zielone, białe i rzadziej fioletowe. Można z nich przygotować wiele dan w tym zupy, kremy, zapiekanki i tarty. Najczęściej s
Miód z mniszka lekarskiego
Mniszek lekarski to najważniejszy składnik dzisiejszego przepisu. Mimo iż dostępny jest niemal wszędzie (na polach, łąkach, w przydomowych ogródkach czy miedzy blokami) sta
Pesto z suszonych pomidorów
Po przepisie na pesto z bazylii przyszła kolej na podzielenie się z Wami przepisem na pesto z suszonych pomidorów. To właśnie suszone pomidorki ostatnimi czasy przypadły nam
Imbir kandyzowany
Imbir kandyzowany - doskonały przepis na syrop nadający się jako dodatek np. do herbaty.
Przecier pomidorowy
Sezon na robienie zimowych zapasów w pełni. Jako pierwszy na blogu prezentujemy sposób na przygotowanie domowego przecieru pomidorowego. Składniki: 3 łyżki oliwy z oliwek 2 d
Sok z pigwowca japońskiego
Owoc pigwowieca japoński- bogactwo witaminy C, idealnie nadaje się jako zamiennik cytryny. Aromatyczny, o cierpkim smaku, najczęściej wykorzystywany do tworzenia nalewek. Prz