Sałatka z pieczarkami marynowanymi
Sałatka z pieczarkami marynowanymi, idealny przepisy kulinarny
Z tego przepisu dowiesz się:
- Jak przygotować w kilku krokach sałatkę z marynowanych pieczarek
- Jak przygotować sałatkę z pieczarkami marynowanymi aby smakowało osobom, które nie przepadają za pieczarkami w tej formie
- Na końcu artykułu znajdziesz inne przepisy na sałatki
Ta sałatka z marynowanych pieczarek jest perfekcyjna. Generalnie nie trzeba się przy niej dużo napracować, stąd też cieszy się ogromnym powodzeniem kiedy trzeba przygotować „coś na szybko”. Sałatka z marynowanymi pieczarkami doskonale uprzyjemni wspólne biesiadowanie przy stole. Dla tych, którzy nie lubią pieczarek w tej postaci komunikat: Konrad (Pan domu) również za nimi nie przepada, aczkolwiek w połączeniu z jajkiem, kukurydzą i szczypiorkiem bardzo przypadły mu do gustu.
Składniki :
- 10 jajek ugotowanych na twardo
- 2 słoiki marynowanych pieczarek
- 2 pęczki zielonej cebulki tzw. Szczypior
- 2 puszki kukurydzy
- 2 łyżeczki majonezu
- opcjonalnie 1 mały jogurt
Przygotowanie:
Do miski wrzuć obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz pieczarki. Następnie dodaj posiekany szczypiorek. Dalej wsyp kukurydzę po czym dodaj jogurt oraz majonez. Na koniec dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Całość wymieszaj.
Polecamy inne przepisy na sałatki z naszego bloga:
No Reviews
Dodaj komentarz