Mini Pavlova
Przepis na mini Pavlova z mascarpone W tym artykule:Poznasz przepis na bezę pavlova.Dowiesz się jak suszyć bezę?Poznasz przepis na krem mascarpone ze śmietaną.Dowiesz się …
Kurczak w cytrynie
Przepis na kurczaka w cytrynie Dzisiaj przedstawiam Wam przepis na kurczaka w cytrynie, którego udało mi się zdobyć od pewnej starszej Włoszki. Aby go …
Zielony sos
Smakowity, aromatyczny bardzo reprezentacyjny zielony sos dla tych którzy lubią mieć wiosnę i samo zdrowie na talerzu. Podstawą zielonego sosu jest zielona pietruszka. Im …
Miodowo-musztardowy sos winegret
Sos winegret- prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny sos na świecie. Kremowy na bazie oliwy z oliwek, doskonale komponuje się z owocami morza, mięsem czy też samymi …
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów
Wszyscy się chyba ze mną zgodzą, że o tej prze roku świeże pomidory smakują najlepiej. W związku z tym chcielibyśmy się podzielić przepisem na …
Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami
Kolejna odsłona dorsza na naszym blogu. Tym razem filet z dorsza w formie zapiekanej w piekarniku z dodatkiem masła czosnkowego i brokułami. Potrawa należy …
Filet rybny zapiekany ze świeżym rozmarynem i tymiankiem
Kolejna odsłona Dorsza – mojej jednej z wielu, ulubionych ryb. Tym razem prezentujemy ją ze świeżymi, przydomowymi ziołami jakim są tymianek i rozmaryn. Subtelna …
Spaghetti zapiekane z dorszem
Przepis dla tych wszystkich, którzy szukają nowych smaków. Ryba w połączeniu z makaronem jest bardzo delikatna, subtelna w smaku i mało wyczuwalna. Śmiało mogę …
Miód z mniszka lekarskiego (mlecza)
Mniszek lekarski popularnie nazywany mleczem to najważniejszy składnik dzisiejszego przepisu. Mimo iż dostępny jest niemal wszędzie (na polach, łąkach, w przydomowych ogródkach czy miedzy …
Nadziewany koper włoski (fenkuł)
Kolejna pyszna i zdrowa alternatywa posiłku, która świetnie sprawdza się jako przystawka. Koper włoski inaczej zwany fenkułem cechuje się wyjątkowym smakiem, który dla osób …
Faszerowane pieczarki
Pieczarki faszerowane – doskonała przystawka Pieczarki nadziewane pastą jajeczną owinięte plastrami boczku świetnie nadają się na przystawkę bądź kreatywną propozycję na grilla. Nie są …
Pesto z suszonych pomidorów
Po przepisie na pesto z bazylii przyszła kolej na podzielenie się z Wami przepisem na pesto z suszonych pomidorów. To właśnie suszone pomidorki ostatnimi …
Barszcz ukraiński
Przepis na barszcz ukraiński. Na naszym blogu znajdziesz recepturę na tradycyjny barszcz ukraiński z czosnkiem.
Szaralotka wspaniała
Pozwólcie zapowiedzieć szarlotkę wspaniałą. Pyszna, na cienkim i delikatnym spodzie z dużą ilością jabłek z rozpływającą się pianką na jej wierzchu. Smakuje równie dobrze …
Tarta kremowo bananowa
Połączenie delikatnie słonawego spodu z rozpływającymi się w ustach bananami, a wszystko pod przykryciem kremu oraz dodatku bitej śmietany to smak, którego nie jesteśmy …
Sernik z jeżynami na zimno
Pojawienie się przepisu na sernik z jeżynami zawdzięczamy wysypem tych leśnych owoców. Podczas zbierania udało nam się nie zjeść ich wszystkich od razu i …
Koktajl arbuzowy
Upały nie ustępują. Na szczęście mamy do dyspozycji wiele wspaniałych owoców, które w połączeniu z kilkoma składnikami dają orzeźwiający napój. Do takich właśnie należy …
Sos winegret
Sos winegret- w połączeniu ze świeżymi warzywami tj. sałata, ogórek, pomidor z dodatkiem szczypiorku bądź koperku daje lekki smak, idealny na upalne dni. Sprawdźcie …
Sałatka z tuńczykiem
Sałatka z tuńczykiem w wydaniu wiosennym. Propozycja lżejsza i bardziej dietetyczna niż wszystkim już znana wersja standardowa. Wierzymy, że Wam posmakuje. Składniki na 4 …
Babka cytrynowa
Wielkanocna babka cytrynowa – puszysta i jednocześnie orzeźwiająca w smaku. Piekłam w formie z kominkiem na koniec dekorując lukrem z dodatkiem kurkumy i kolorowych …
Barszcz czerwony
Barszcz czerwony, który może zostać przygotowany na wiele sposobów zawsze znajdzie swoich odbiorców. Doskonale nadaje się jako zupa w zwykły dzień, jak również danie …