Dla wszystkich zapracowanych propozycja prostego i pysznego tagliatelle z tuńczykiem na czas przedświątecznego szaleństwa. Składniki: 1 szt. cebuli średniej wielkości 2 ząb

 

Smakowity, aromatyczny bardzo reprezentacyjny zielony sos dla tych którzy lubią mieć wiosnę i samo zdrowie na talerzu. Podstawą zielonego sosu jest zielona pietruszka. Im jest

 

Obdarowani przez bliskich znajomych piękną, wielką dynią z przydomowego ogródka zobowiązani byliśmy aby zrobić coś pysznego. Tak oto powstała zupa krem z dyni – kre

 

Wracamy po przerwie 🙂 Z przepisem na danie śródziemnomorskie. Makaron spaghetti, a w nim królujące krewetki, małże i pierścienie z kalmarów. Bardzo szybkie w przygotowan

 

Coste to inaczej burak liściasty (boćwina), który występuje w basenie Morza Śródziemnego. Do naszego ogrodu przybyła prosto z Włoch i okazuje się, że nasz klimat równie

 

Sezon na szparagi w pełni. Na rynku dostępne są zielone, białe i rzadziej fioletowe. Można z nich przygotować wiele dan w tym zupy, kremy, zapiekanki i tarty. Najczęściej s

 

Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć słodycz płynącą z miodu, która idealnie łączy się z połączeniem musztardy, majeranku,

 

Po przepisie na pesto z bazylii przyszła kolej na podzielenie się z Wami przepisem na pesto z suszonych pomidorów. To właśnie suszone pomidorki ostatnimi czasy przypadły nam

 

Fasolka po bretońsku to danie powszechnie znane. Z aromatycznymi ziołami, świeżymi pomidorami i odrobiną boczku, który podnosi smak to propozycja, która według nas jest rew

 

Przepis na barszcz ukraiński. Na naszym blogu znajdziesz recepturę na tradycyjny barszcz ukraiński z czosnkiem.

 

Kociołek drwala powstał z myślą o przygotowaniu dania jednogarnkowego na potrzeby konkursu „Wyjątkowe dania jednogarnkowe!” organizowanego przez TESCO. Składniki:

 

To już chyba ostatni przepis na przysmaki z grzybów w tym sezonie. Jeżeli coś kończyć to najlepiej robić to w wielkim stylu. Dlatego też prezentujemy rewelacyjny przepis na

 

W naszej domowej spiżarni znalazłam jeszcze małe cukinie, które zainspirowały mnie do przygotowania przepisu na pierogi z cukinii i sera feta. Składniki: 500 g mąki pszennej

 

Przepis na makaron Penne z tuńczykiem to kolejna, kulinarna pozycja z kuchni włoskiej, którą możecie wypróbować. Gorąco polecamy! Pan i Pani Domu:) Składniki: 500 g makaro

 

Kontynuując serię przepisów związanych z kuchnią włoską zachęcamy do wypróbowania przepisu na bruschettę z pomidorkami koktajlowymi i rukolą. Jest to rewelacyjne i lekki

 

Dzisiaj przepis na przekąskę dla miłośników krewetek. Przepis jest prosty, szybki w wykonaniu, a zarazem bardzo smaczny. Połączenie białego wina z imbirem nadaje całości

 

Zastanawiacie się co dobrego przyrządzić w ten weekend? Żeberka z ananasem to nasza propozycja. Połączenie aromatycznych ziół z sokiem i krążkami ananasa to pyszne danie,

 

„ Pijane Udka” nie bez przyczyny mają taką nazwę. Kurczak w połączeniu z białym winem wręcz „odurza” swoim smakiem, a chrupiąca skórka nadaje smak podniebieniu. Sk

 

Sylwester już za kilka dni. Jeżeli poszukujecie prostego w przygotowaniu dania na ciepło mamy dla Was coś idealnego. Przepis na schab ze śliwką. Obiecujemy, że Wasi goście

 

Zapraszam do poznania jednego z ulubionych przepisów Pana domu jakim jest golonka w piwie. Składniki: Golonka przednia Piwo Liść laurowy- 5 sztuk Czosnek- 4 duże sztuki Marche

 

Znudził się Wam standardowy makaron? Szukacie czegoś innego? Skosztujcie cannelloni z mięsem! Makaronowe rurki z mięsem są ciekawą pozycją urozmaicającą codzienne menu. S

 

Pstrąg pieczony w ziołach jest doskonałą propozycją na rybę z piekarnika. Szybki, prosty i smaczny zawsze znajdzie swoich zwolenników.