Miodowo-musztardowy sos winegret
Sos winegret- prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny sos na świecie. Kremowy na bazie oliwy z oliwek, doskonale komponuje się z owocami morza, mięsem czy też samymi …
Racuchy z malinami
Mimo iż Pan Domu niezbyt przepada za malinami ja chętnie wykorzystuję je do różnych kulinarnych eksperymentów. Maliny można zastąpić innymi owocami np. jagodami co …
Ciasto kasztanowe
Podobno same kasztany najlepiej smakują w Paryżu na placu Pigalle. Wprawdzie kasztan to owoc jesieni ale dostałam kilogram mąki z tego właśnie owocu i …
Koktajl z melona i kiwi
Kiwi i melon to ostatnio jedne z moich ulubionych owoców dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki w jedną bombę witaminową. Uzyskany z połączenia kiwi …
Żeberka w miodowej bejcy
Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć słodycz płynącą z miodu, która idealnie łączy się z połączeniem musztardy, majeranku, …
Snickers
Wielowarstwowy przekładaniec delikatnego ciasta ze słodką masą budyniową, który jest wykończony orzechowo-miodową pierzynką. Pyszne, aczkolwiek słodkie ciasto idealnie komponuje się z poranną kawą 🙂 Składniki: …
Koktajl jeżynowy
Na zakończenie sezonu „jeżynowego” chcielibyśmy podzielić się z Wami przepisem na koktajl z tych wyjątkowych owoców. Gorąco polecamy! Składniki: 500g jeżyn + kilka do …
Sos winegret
Sos winegret- w połączeniu ze świeżymi warzywami tj. sałata, ogórek, pomidor z dodatkiem szczypiorku bądź koperku daje lekki smak, idealny na upalne dni. Sprawdźcie …
Sałatka w sosie miodowym
Makaron Kokardki w nowej odsłonie z pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, rzodkiewką i kukurydzą daje sycącą, a zarazem lekką propozycję w naszym menu. Dopełnieniem smaku …