Sos winegret- prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny sos na świecie. Kremowy na bazie oliwy z oliwek, doskonale komponuje się z owocami morza, mięsem czy też samymi warzywami

 

Mimo iż Pan Domu niezbyt przepada za malinami ja chętnie wykorzystuję je do różnych kulinarnych eksperymentów. Maliny można zastąpić innymi owocami np.  jagodami co o wie

 

Podobno same kasztany najlepiej smakują w Paryżu na placu Pigalle. Wprawdzie kasztan to owoc jesieni ale dostałam kilogram mąki z tego właśnie owocu i postanowiłam czym prę

 

Kiwi i melon to ostatnio jedne z moich ulubionych owoców dlatego postanowiłam połączyć te dwa smaki w jedną bombę witaminową. Uzyskany z połączenia kiwi i melona koktajl

 

Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć słodycz płynącą z miodu, która idealnie łączy się z połączeniem musztardy, majeranku,

 

Wielowarstwowy przekładaniec delikatnego ciasta ze słodką masą budyniową, który jest wykończony orzechowo-miodową pierzynką. Pyszne, aczkolwiek słodkie ciasto idealnie k

 

Na zakończenie sezonu „jeżynowego” chcielibyśmy podzielić się z Wami przepisem na koktajl z tych wyjątkowych owoców. Gorąco polecamy! Składniki: 500g jeżyn +

 

Sos winegret- w połączeniu ze świeżymi warzywami tj. sałata, ogórek, pomidor z dodatkiem szczypiorku bądź koperku daje lekki smak, idealny na upalne dni. Sprawdźcie sami:)

 

Makaron Kokardki w nowej odsłonie z pomidorkami koktajlowymi, zielonym ogórkiem, rzodkiewką i kukurydzą daje sycącą, a zarazem lekką propozycję w naszym menu. Dopełnieniem