Trufle czekladowe
Pyszne i delikatne, rozpływające się w ustach trufle czekoladowe. Tych słodkości nie ominąłby raczej żaden amator słodyczy 🙂
Składniki:
Trufle:
- 125 g czekolady mlecznej
- 100 g pokruszonych biszkoptów
- 1 łyżeczka masła
- 30 g wiórków kokosowych
- 3 łyżki cukru pudru
- 4 łyżki rumu białego
Polewa:
- 1 szt. czekolady mlecznej
- 1 szt. czekolady gorzkiej
Przygotowanie:
Czekoladę połam na kawałki i rozpuść w kąpieli wodnej razem z masłem. Zdejmij z ognia i kolejno dodawaj wiórka kokosowe, pokruszone biszkopty, rum oraz cukier puder.
Dobrze wymieszaj w celu połączenia wszystkich składników.
Z powstałej masy formuj małe kulki i delikatnie widelcem zanurzaj w rozpuszczonej wcześniej czekoladzie (gorzkiej lub mlecznej). Układaj na pergaminie. Możesz posypać je wiórkami czekoladowymi dla uzyskania lepszego efektu wizualnego.
0
from
4
Reviews
4 Komentarzy
- Gosia
Smakowicie wygląda. Ile sztuk wychodzi z tego przepisu, jak powkłada się te kuleczki w takie małe foremki?
Ależ pyszności! 🙂