Żeberka w miodowej bejcy

Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć słodycz płynącą z miodu, która idealnie łączy się z połączeniem musztardy, majeranku, czosnku i ostrej papryki. Danie jest proste w przygotowaniu i świetnie sprawdza się jako niedzielny obiad.

zeberka_w_miodzie_2

zeberka_w_miodzie

Składniki:

  • 700 g- 1000 g żeberek
  • 3 łyżki miodu
  • 2 czubate łyżeczki musztardy
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 4- 5 ząbków czosnku
  • 2 łyżeczki majeranku
  • Szczypta ostrej papryki
  • 2 łyżki octu balsamicznego

Przygotowanie:

Pokrojone i dobrze umyte żeberka posól. Miód, musztardę, olej, czosnek (przeciśnięty przez praskę), majeranek i ostrą paprykę połącz i tak przygotowaną marynatą zalej mięso. Ostaw na noc.

Całość przełóż do naczynia, w którym będziesz gotować. Podlej gorącą wodą i gotuj na  około 1,5 h, do momentu kiedy żeberka będą miękkie. W trakcie gotowania pilnuj aby była odpowiednia ilość wody, tak aby żeberka się nie przypaliły.

0 from 3 Reviews

3 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *