Żeberka w miodowej bejcy
Żeberka w miodzie, które prezentujemy są bardzo wyraźne w smaku. Doskonale czuć słodycz płynącą z miodu, która idealnie łączy się z połączeniem musztardy, majeranku, czosnku i ostrej papryki. Danie jest proste w przygotowaniu i świetnie sprawdza się jako niedzielny obiad.
Składniki:
- 700 g- 1000 g żeberek
- 3 łyżki miodu
- 2 czubate łyżeczki musztardy
- 2 łyżki oleju rzepakowego
- 4- 5 ząbków czosnku
- 2 łyżeczki majeranku
- Szczypta ostrej papryki
- 2 łyżki octu balsamicznego
Przygotowanie:
Pokrojone i dobrze umyte żeberka posól. Miód, musztardę, olej, czosnek (przeciśnięty przez praskę), majeranek i ostrą paprykę połącz i tak przygotowaną marynatą zalej mięso. Ostaw na noc.
Całość przełóż do naczynia, w którym będziesz gotować. Podlej gorącą wodą i gotuj na około 1,5 h, do momentu kiedy żeberka będą miękkie. W trakcie gotowania pilnuj aby była odpowiednia ilość wody, tak aby żeberka się nie przypaliły.
0
from
3
Reviews
3 Komentarzy
- Roksi
Czy do naczynia przelać również marynatę?
idealny pomysl na obiadek. zapraszam do mnie na bloga