Sałatka z surimi
Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z tradycyjnymi potrawami takimi jak pierogi z kapustą i grzybami, kompot z suszu oraz innymi, charakterystycznymi dla wybranego regionu daniami. Coraz częściej spotykamy się z sytuacją kiedy gospodynie domowe poszukują przepisów bardziej współczesnych, wręcz egzotycznych w celu urozmaicenia swojej kuchni.
Wychodząc naprzeciw oczekiwań nowoczesnych Pań domu prezentujemy sałatkę z Surimi, ze słodkim ananasem i porem.
Wychodząc naprzeciw oczekiwań nowoczesnych Pań domu prezentujemy sałatkę z Surimi, ze słodkim ananasem i porem.
Składniki:
- 250 g SURIMI
- 3- 4 krążki ananasa z puszki
- 1 opakowanie kukurydzy
- Ok. 45 g pora sparzonego
- Ok. 3-5 g pora surowego
- 6 czubatych łyżeczek majonezu
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Paluszki Surimi potnij na cieniutkie krążki (my lubimy cienkie, jednak grubsze kawałki też nie będą przeszkodą). Dodaj do tego kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Dodaj pora, majonez i wszystko dosmacz solą i pieprzem. W zależności od upodobań smakowych mocny smak pora można załagodzić większą ilością Surimi.
0
from
2
Reviews
Bardzo ciekawy przepis 🙂 Sałatka zaskakująca swoim smakiem oczywiście pozytywnie! 🙂