Miodowo-musztardowy sos winegret

Sos winegret- prawdopodobnie najbardziej rozpoznawalny sos na świecie. Kremowy na bazie oliwy z oliwek, doskonale komponuje się z owocami morza, mięsem czy też samymi warzywami. Dodatkowo w tym przepisie smak wzbogacony został miodem i musztardą.  Już niedługo umieścimy przepis w którym ten sos będzie królował.

sos_winegret

Składniki:

  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka octu winnego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • troszkę cytryny
  • sól i pieprz

Przygotowanie:

Wszystkie składniki umieść w słoiczku. Zamknij go i mieszaj dynamicznie aż do połączenia wszystkich składników.

1 Comment

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *