Filet z dorsza zapiekany z masłem czosnkowym i brokułami

Kolejna odsłona dorsza na naszym blogu. Tym razem filet z dorsza w formie zapiekanej w piekarniku z dodatkiem masła czosnkowego i brokułami. Potrawa należy do dań lekkich dzięki czemu stanowi świetną propozycję na letnie danie obiadowe.

dorsz_z_maslem_czosnkowym

Składniki:

  • Filet z dorsza- 400 g
  • Masło- 50 g
  • Czosnek 2-3 ząbki
  • Brokuł 20 dag
  • Sok z cytryny
  • Sól, pieprz
  • Folia aluminiowa

Przygotowanie:

Masło utrzyj z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Brokuła ugotuj do  miękkości. Dorsza opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, dopraw solą i pieprzem, skrop sokiem z cytryny, a na koniec natrzyj masłem czosnkowym. Rybę wraz z brokułem zawiń w folię i włóż do piekarnika nagrzanego do 190 º C. Piecz około 25 minut. Gotową rybę podawaj z zapiekanymi ziemniaczkami lub kaszą kuskus.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *