Kasza jaglana z jabłkami

Dziś proponujemy przepis na zdrową i smaczną przekąskę. Kasza jaglana z jabłkami jest potrawą bardzo zdrową, dietetyczną i dodatkowo sycącą. 

kasza-jaglana-2

kasza-jaglana-1

Składniki:

  • 1,2 l wody
  • 1,5 szklanki kaszy jaglanej
  • 4 kwaśne jabłka
  • Cynamon
  • Cukier- 6 łyżeczek
  • Orzechy włoskie- 3 łyżeczki
  • Orzechy laskowe- 3 łyżeczki

Przygotowanie:

Kaszę jaglaną przepłucz kilka razy gorącą wodą tak aby nie była gorzka. Jabłka obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wodę zagotuj i dodaj do niej kaszę. Zmniejsz ogień i gotuj przez 20 minut. Po pierwszych 10 minutach dodaj przygotowane jabłka. Przy 20 minucie wstaw kasze pod pierzynę i trzymaj ją jeszcze przez kolejne 20 minut. Gdy będzie już miękka dodaj cynamon i drobno posiekane orzechy.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *