Krem z podgrzybków
Po ostatnim grzybobraniu, które zakończyło się sukcesem w postaci bogatych zbiorów, postanowiliśmy przygotować pyszną zupę krem z podgrzybków. Ponieważ kremik wyszedł bardzo smaczny dzielimy się z Wami przepisem na niego. Smacznego!
Składniki:
- 1 l wody
- 0,7 kg podgrzybków
- 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek pora, selera (standardowy zestaw włoszczyzny)
- 5 łyżeczek masła
- Cebula- 1 szt. duża
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Grzyby i warzywa dokładnie wymyj i wypłucz.
Włoszczyznę włóż do wody i zagotuj do miękkości.
Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na maśle przez 5 minut, a następnie dodaj pokrojone w kostkę grzyby i duś z cebulą około 20-25 minut. Po tym czasie przełóż do wywaru warzywnego i gotuj wszystko razem około 10 minut.
Na koniec zblenduj, dopraw solą i pieprzem.
No Reviews
Dodaj komentarz