Nutella kokosowa
Często słyszymy „Naleśniki z Nutellą”. Uwielbiają je dzieci oraz dorośli. W przypadku kokosowej wersji tego znanego kremu pomimo iż nadal można uznać go jako niezdrowy i kaloryczny stanowi lepszą alternatywę dla standardowej, dostępnej w sklepie Nutelli.
Osobiście bardzo lubię domowe wyroby, wtedy mam pewność, iż powstałe produkty są pozbawione wszelkich środków konserwujących i spulchniających. Dlatego kiedy mamy ochotę „zgrzeszyć” starajmy się robić to jak najmniejszym kosztem.
Składniki:
- 500 ml śmietany 30 %
- 2 tabliczki białej czekolady
- Szklanka wiórków kokosowych
Przygotowanie:
Do rondelka wlej śmietanę i podgrzej. Gdy będzie już ciepła dodaj pokruszoną białą czekoladę i podgrzewaj na wolnym ogniu (do momentu rozpuszczenia czekolady) ciągle mieszając.
Do tego połączenia wsyp wiórki kokosowe i dokładnie wymieszaj. Odstaw do przestudzenia, a następnie wstaw do lodówki na całą noc.
Inspiracja/ Źródło przepisu: http://w-zielonej-kuchni.blogspot.com/2013/09/biaa-kokosowa-nutella.html
Dodaj komentarz