Sałatka z makaronu ryżowego
Dzisiaj przedstawiamy przepis dla fanów makaronu i sałatek czyli połączenie, które sami bardzo lubimy. Makaron ryżowy w postaci przeźroczystych, cienkich nitek świetnie komponuje się z kurczakiem, w sałatkach oraz z warzywami i w zupach. Jest lekkostrawny, nie zawiera glutenu, cholesterolu ani tłuszczów. W swoim składzie nie posiada konserwantów, sztucznych barwników czy dodatków chemicznych.
Składniki:
- 1 opakowanie makaronu ryżowego nitki
- 30 dag sera żółtego
- 30 dag szynki konserwowej
- 1 puszka kukurydzy
- 2 pęczki koperku
- 6 średniej wielkości ogórków konserwowych
- 4 łyżki majonezu
- Sól, pieprz
Przygotowanie:
Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy będzie gotowy posiekaj go na drobne kawałki ( ok. 2 cm). Ogórki i szynkę konserwową pokój w drobną kostkę, ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Koperek posiekaj na drobno. Kukurydzę odcedź. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj wraz z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.
No Reviews
Dodaj komentarz