Sałatka z makaronu ryżowego

Dzisiaj przedstawiamy przepis dla fanów makaronu i sałatek czyli połączenie, które sami bardzo lubimy.  Makaron ryżowy w postaci przeźroczystych, cienkich nitek świetnie komponuje się z kurczakiem, w sałatkach oraz z warzywami i w zupach. Jest lekkostrawny, nie zawiera glutenu, cholesterolu ani tłuszczów. W swoim składzie nie posiada konserwantów, sztucznych barwników czy dodatków chemicznych.

salatka_z_makaronu_ryzowego

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego nitki
  • 30 dag sera żółtego
  • 30 dag szynki konserwowej
  • 1 puszka kukurydzy
  • 2 pęczki koperku
  • 6 średniej wielkości ogórków konserwowych
  • 4 łyżki majonezu
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Gdy będzie gotowy posiekaj go na drobne kawałki ( ok. 2 cm). Ogórki i szynkę konserwową pokój w drobną kostkę, ser zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Koperek posiekaj na drobno. Kukurydzę odcedź. Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj wraz z majonezem. Dopraw solą i pieprzem.

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *