Sałatka z surimi

Święta Bożego Narodzenia kojarzą się z tradycyjnymi potrawami takimi jak pierogi z kapustą i grzybami, kompot z suszu oraz innymi, charakterystycznymi dla wybranego regionu daniami. Coraz częściej spotykamy się z sytuacją kiedy gospodynie domowe poszukują przepisów bardziej współczesnych, wręcz egzotycznych w celu urozmaicenia swojej kuchni.
Wychodząc naprzeciw oczekiwań nowoczesnych Pań domu prezentujemy sałatkę z Surimi, ze słodkim ananasem i porem.

Składniki:

  • 250 g SURIMI
  • 3- 4 krążki ananasa z puszki
  • 1 opakowanie kukurydzy
  • Ok. 45 g pora sparzonego
  • Ok. 3-5 g pora surowego
  • 6 czubatych łyżeczek majonezu
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Paluszki Surimi potnij na cieniutkie krążki (my lubimy cienkie, jednak grubsze kawałki też nie będą przeszkodą). Dodaj do tego kukurydzę i pokrojonego w kostkę ananasa. Dodaj pora, majonez i wszystko dosmacz solą i pieprzem. W zależności od upodobań smakowych mocny smak pora można załagodzić większą ilością Surimi.

0 from 2 Reviews

2 Komentarzy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *