Sałatka z pieczarkami marynowanymi

Sałatka z pieczarkami marynowanymi, idealny przepisy kulinarny

Z tego przepisu dowiesz się:

  • Jak przygotować w kilku krokach sałatkę z marynowanych pieczarek
  • Jak przygotować sałatkę z pieczarkami marynowanymi aby smakowało osobom, które nie przepadają za pieczarkami w tej formie
  • Na końcu artykułu znajdziesz inne przepisy na sałatki

Ta sałatka z marynowanych pieczarek jest perfekcyjna. Generalnie nie trzeba się przy niej dużo napracować, stąd też cieszy się ogromnym powodzeniem kiedy trzeba przygotować „coś na szybko”. Sałatka z marynowanymi pieczarkami doskonale uprzyjemni wspólne biesiadowanie przy stole. Dla tych, którzy nie lubią pieczarek w tej postaci komunikat: Konrad (Pan domu) również za nimi nie przepada, aczkolwiek w połączeniu z jajkiem, kukurydzą i szczypiorkiem bardzo przypadły mu do gustu.

Składniki :

  • 10 jajek ugotowanych na twardo
  • 2 słoiki marynowanych pieczarek
  • 2 pęczki zielonej cebulki tzw. Szczypior
  • 2 puszki kukurydzy
  • 2 łyżeczki majonezu
  • opcjonalnie 1 mały jogurt

Przygotowanie:

Do miski wrzuć obrane i pokrojone w kostkę jajka oraz pieczarki. Następnie dodaj posiekany szczypiorek. Dalej wsyp kukurydzę po czym dodaj jogurt oraz majonez. Na koniec dopraw solą i pieprzem wedle uznania. Całość wymieszaj.

Polecamy inne przepisy na sałatki z naszego bloga:

No Reviews

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *