Będąc jeszcze w podstawówce, później w liceum uwielbiałam jak mama, bądź babcia robiły kopytka. Najpierw gotowały ziemniaki, a następnie przeciskały je przez praskę. I

 

Uwielbiam czas kiedy w okolicznym sklepie z warzywami zaczynając pojawiać się cudownie pachnące, aromatyczne i świeże warzywa. Dostępność takich warzyw wywołuje u mnie oc

 

Pieczone, złote pierożki z soczewicą idealne na zimno. Składniki: Na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 15 dag masła 2 łyżki zimnej wody szczypta soli i mąka do pods

 

Przepis na barszcz ukraiński. Na naszym blogu znajdziesz recepturę na tradycyjny barszcz ukraiński z czosnkiem.

 

Za oknem zima na całego. Delikatny mrozik, płatki śniegu spadające z nieba to świetny czas na spacer. Spacer, po którym nic tak nie smakuje, jak talerz gorącej zupy na rozgr